Vara, soarele ne este prieten si dusman in acelasi timp. El ne ajuta sa ne bronzam, incalzeste apa marii ca sa ne scaldam cat e ziua de lunga. Pe de alta parte, daca nu ne protejam cu diverse solutii naturale, ca de exemplu uleiuri presate la rece, soarele ne poate face si mult rau. De exemplu, poate accentua aparitia alunitelor si poate determina instalarea unui cancer de piele de care cu greu putem scapa, poate duce la aparitia cataractei.
Poate cea mai grava forma de afectiuni provocate de expunerea prelungita la soare si fara folosirea cremelor de protectie este arsura solara. De obicei, arsurile provocate de statul prea mult la soare la orele amiezii afecteaza straturile superioare ale pielii, provocand dureri locale, usturimi si senzatie de disconfort accentuat atunci cand intervine si transpiratia. Totodata se pot agrava boli precum psoriazis, se poate schimba culoarea si structura pielii la nivel local. Solutia optima pentru vindecarea arsurilor solare si iritatiilor de la nivelul pielii este utilizarea unor uleiuri presate la rece obtinute doar din ingrediente naturale si cu multe vitamine si minerale esentiale pentru pielea sensibila.
Combinatia de uleiuri presate la rece dintre uleiul de soia si uleiul de in, uleiul de susan, uleiul de nuca, uleiul de floarea soarelui si uleiul din germeni de grau trateaza eficient toate simptomele asociate arsurilor solare, calmand zonele respective si redand acesteia elasticitatea dinaintea expunerii la soare. Efectele antiinflamatorii, substantele active puternice ale uleiurilor din compozitia acestui mixt inedit, vitaminele cu efecte revigorante la nivelul pielii, toate actioneaza rapid si intra in piele imediat dupa aplicare pentru ca dvs. sa va bucurati in continuare de vacanta.
Avantajul folosirii unui astfel de ulei tine si de ingredientele 100% naturale, lipsa conservantilor sau a substantelor de sinteza care pot agrava iritatiile sau pot altera structura pielii. De asemenea, uleiurile pot fi folosite si pentru a preveni iritarea excesiva dupa o zi de stat la soare, determinand disparitia rosetii specifice inceputului de arsura solara.