Stiri Blaj din sport

Sportul a adus mereu tarii noastre satisfactii uriase si a devenit un mijloc de promovare a tarii foarte eficient. Romania are sportivi care obtin rezultate notabile, adulti si copii buni, dar nu prea stie sa si-i respecte. Dovada si una dintre stiri Blaj aparute in urma cu o saptamana si ceva.

Medaliata cu bronz la Campionatele Balcanice pentru juniori, Nicoleta Ganta a luat parte la proba feminina de 800 metri. Desi nu participase niciodata la un concurs asa de important, junioara a reusit sa uimeasca pe toata lumea si sa ajunga in pagina de Stiri Blaj dupa ce a cucerit o medalie, avand timpi care ii permit participarea la Campionatele Mondiale.

Fetita a reusit sa treaca linia de finish dupa numai 2 minute 12 secunde si 68 de sutimi, fiind surclasata doar de reprezentanta Croatiei si de cea a Turciei, cu 2 minute 10 secunde si 81 de sutimi, respectiv, 2 minute 11 secunde si 88 de sutimi. Recordul personal pe care micuta l-a atins a ajutat-o sa isi asigure un debut la Campionatele Balcanice pe care nu-l va uita nimeni din postura performantelor sale uimitoare. Cu rezultatele sale se putea duce fara probleme la o alta competitie la Cali, in Columbia, Campionatele Mondiale pentru cadeti, insa nu a putut. De ce o medaliata la o asemenea competitie, asa cum relateaza Stiri Blaj, nu a putut participa? Pentru ca Federatia Romana de Atletism nu s-a ocupat sa porneasca formalitatile de inscriere la cealalta competitie, fetita pierzand astfel sansa sa mai cucereasca o medalie.

Competitia a avut loc la Pitesti si a adunat 340 de atleti din nu mai putin de 14 tari. Rezultatele junioarei sunt cu atat mai importante cu cat aceasta a fost mult mai mica decat celelalte doua participante care au ocupat locurile I si II la competitia respectiva.