Micul dejun si pranzul sunt cele mai importante mese ale zilei. Asta o stim cu totii, desi nu prea mai avem timp de toate cele trei mese ale zilei si mancam mereu pe fuga. Uneori chiar sarim peste mesele principale ale zilei, preferam fast-food-ul in locul mancarii gatite pe baza de ingrediente proaspete si sanatoase. Dependenta de mancarea fast-food duce inevitabil la obezitate, dereglare a functionarii inimii, dereglarea tranzitului intenstinal… deci, la multe disfunctionalitati si lucruri negative.
Pentru a evita aceste probleme, puteti sa incercati sa reveniti la o dieta echilibrata si sanatoasa cu ajutorul mancarii libaneze. Desi cuprinde si gustari care pot semana cu fast-food-ul, bucataria libaneza e plina de surprize. Imbinand arome si condimente mediteraneene si orientale, mancarea cu specific libanez este mult mai satioasa si mai placuta la gust decat produsele cumparate de la fast-food. Se poate prepara chiar si acasa, contine vitamine si minerale, legume si cantitati suficiente de carne pentru energia necesara terminarii cu bine a unor sarcini grele. De exemplu, in orice meniu de mancare libaneza gasiti carne de vita, carne de pui, legume, condimentate delicate, ulei de masline extravirgin, supe din ingrediente naturale, cu gusturi originale si o prezentare ireprosabila, gustari calde si reci de toate felurile. Humusul si sosurile libaneze se combina foarte bine cu orice preparat libanez, desertul fiind mereu la inaltime si cu o aroma originala, unica.
Avantajul bucatariei libaneze tine de combinatiile foarte bine gandite de condimente si alimente, legume, fructe, care ii dau organismului energia de care are nevoie si care asigura si o functionare normala a tranzitului intestinal si a organelor interne.
De asemenea, mancarea libaneza este printre putinele tipuri de mancare ce ofera tuturor membrilor familiei un pranz sau un mic dejun delicios, fara costuri prea mari si cu maximum de vitamine si minerale.