Sfaturi de la bunica

Bunica mea, o femeie foarte darza si harnica m-a invatat ca de cele mai multe ori indatoririle casnice trebuiesc impartite cu cei dragi si ca in tot ceea ce facem e bine sa primeze respectul pentru noi insine si lumea inconjuratoare. Astfel, o igiena corecta trebuie sa existe in toate si o rutina in a intreprinde actiunile care ne asigura confortul individual este cea mai inteleapta cale de a nu ne uita promisiunea.

O componenta importanta in viata noastra este curatenia. Curatenia inteleasa prin aerisirea corespunzatoare a dormitoarelor, intretinerea lenjeriilor, depozitarea corecta a acestora precum si a hainelor si nu in ultimul rand curatenia sufleteasca. Daca in familie sunt membrii cu probleme respiratorii sau sensibili la praf cu atat mai mult este importanta respectarea regulilor de igiena. Existenta unei lenjerii de pat corect intretinute are menirea de-a ne asigura confortul nocturn dar si de-a ne proteja de alergii, dermatite sau alte probleme. Fiecare dintre noi petrece proximativ 8 ore in fiecare seara in pat de aceea aceste lenjerii de pat contribuie la starea noastra de spirit si nu in ultimul rand la mentinerea sanatatii. Recomandarea este de a schimba lenjeria cel putin o data pe saptamana, cu atat mai mult vara cand pielea noastra transpira. De asemenea, ea trebuie depozitata corespunzator si calcata inainte de folosire. Bunica mea spunea ca fiecare anotimp vine cu propriile sfaturi astfel ca iarna schimba lenjeria o data la doua saptamani iar vara o data pe saptamana.

Pastrarea calitatii unei lenjerii de pat este si indatorirea noastra. Fie ca ne place sau nu, ca ne este mai usor sau mai greu, trebuie sa pastram echilibrul casei noastre prin rutina igienei. Atmosfera caminului nostru depinde de ea precum depind si relatiile dintre noi, fluxul energetic si estetica inconjuratoare. Sfaturile bunicii, pe langa faptul ca au provenit permanent din respect pentru viata si mult bun simt sunt calauzele unui trai frumos.