Machiaj perfect pe timpul verii

Vara, din cauza caldurii, machiajul nostru poate sa nu reziste intreaga zi, de aceea, spre sfarsitul zilei fata noastra nu mai arata atat de fresh, mascaraua poate sa se prelinga pe fata, altfel spus, tot efortul de dimineata se transforma intr-un dezastru. Ce putem face pentru a avea un machiaj rezistent pentru intreaga zi de vara? Cum ne luptam cu transpiratia si ce produse cosmetice sa folosim pentru a obtine efectul dorit? Sunt cateva reguli, de care, daca tinem cont putem avea un machiaj fresh si rezistent. In primul rand, trebuie sa stii ca vara cel mai bine este sa optezi pentru un machiaj simplu, sa lasi pielea sa respire, sa accentuezi anumite zone ale fetei si sa nu exagerezi nici cu fondul de ten, nici cu pudra. Trebuie sa ai mare grija la crema de fata pe care o folosesti pe timp de vara.

Daca ai o piele prea uscata, cel mai bine ar fi sa optezi pentru o crema hidratanta. Cel mai important este, insa, sa nu alegei o crema pe baza de ulei. Este o recomandare facuta de dermatologi. Deoarece afara este cald si pielea ta transpira, eliminand un fel de ulei, daca mai aplici si o crema pa baza de ulei, atunci lucrurile se vor agrava si mai mult. Inainte de a aplica fondul de ten, dupa cum ziceam, cel mai bine ar fi sa aplici pe fata o crema hidratanta si baza pentru machiaj. Astfel machiajul tau va deveni si mai rezistent, iar noi avem nevoie de asta pe timpul zilelor de arsita. Daca esti una dintre femeile care aplica fondul de ten cu degetele, atunci, poate ar fi timpul pe parcursul verii sa renunti la acest obicei. Sincer, si mie imi place mai mult sa folosesc mainile mele atunci cand aplic fondul de ten, deoarece astfel pot asigura o aplicare uniforma si simt ca controlez procesul. Insa, vara ne dorim sa aplicam un strat cat mai mic de machiaj, iar asta este posibil doar cu ajutorul buretelului pentru machiaj (sponge) si a pensulelor. Personal, pe timpul verii prefer mai mult pudra, decat fondul de ten, de aceea, il folosesc mai putin. Vara este recomandat sa nu folositi culori prea aprinse pentru machiajul vostru. Dupa cum ziceam, din cauza caldurii, machiajul ar putea pur si simplu sa nu reziste si atunci nu veti putea sa mai opriti prelingerile de mascara si veti avea o senzatie de disconfort. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru culori pastelate, care sa-ti accentueze feminitatea. Trebuie sa fii atenta si la alegerea nuantelor de fard, dar si la calitatea acestora. Fardurile pe baza de crema, vara sunt cele mai putin rezistente, de aceea ai putea sa optezi pentru fardurile lichide, care se aplica mult mai usor si repede si se imbiba rapid in piele.

Fardurile lichide sunt mult mai rezistente, de aceea nu va trebui sa-ti faci griji. Acestea sunt doar cateva idei cum ai putea sa transformi machiajul tau de vara in unul mai rezistent si mai natural. Nu ezita sa experimentezi, desigur. Doar tu poti sa iti cunosti corpul si fata suficient de bine, incat sa stii ce anume sa folosesti si in ce cantitate. Nu exagera insa cu produsele cosmetice, vara, pielea ta are nevoie sa respire si sa se bucure. Gaseste echilibrul in machiajul zilnic.