Cum se amenajeaza spatiile verzi, terenurile sportive si locurile pentru copii

Cam in cat timp se amenajeaza un spatiu verde? Saptamani, luni, ani? Raspunsul corect e cateva zile, cu o singura conditie: sa angajezi echipa Eco Garden Construct, cea mai buna firma de amenajari si intretinere spatii verzi si gradini in Cluj, imprejurimi si in Bucuresti.

Pana la montarea rulourilor de gazon natural sau insamantarea si hidroinsamantarea covorului de iarba, o amenajare spatii verzi profesionista, executata de Eco Garden Construct, presupune incalzirea terenurilor pe care se practica diverse sporturi, cresterea ierbii incepand chiar din primavara, devreme, cu vreo doua luni mai devreme. De aici si avantajul inceperii sezonului competitional mai devreme si prelungirea lui toamna, gratie cresterii fara probleme a gazonului. Terasarea terenului este foarte importanta si precede asigurarea incalzirii solului. Ea se face cu utilajele Eco Garden Construct, care au un randament foarte bun si sunt dotate corespunzator, cu tehnologie de ultima ora, se evacueaza pamantul si materialele ramase dupa terasare si se decoperteaza spatiile ce urmeaza a fi amenajate. La nevoi se aduce pamant fertil, nisip si sort pentru a asigura un pamant cat mai fertil pentru covorul de iarba sau pentru gazon.

Pentru copii, procesul de amenajare spatii verzi include crearea de locuri de joaca, cu accesorii pentru siguranta sporita si durabilitate cat mai lunga. Normele europene sunt respectate pana la ultimul paragraf si in cazul nivelarii grosiera a terenurilor de sport-daca se doreste nivelare fina, atunci ea se face manual. Distantele sunt apreciate cu ajutorul GPS-ului, laserele de nivel de mare putere sunt folosite pentru stabilirea gradului de nivelare care a fost atins. Pe terenurile unde se vor desfasura activitati sportive, amenajare spatii verzi va insemna insamantare de iarba, gazon natural sub forma de sul, artificial, sau turnarea de zgura, asfalt, fie prin turnare, fie prin derulare.

Pe marginea terenurilor vor exista confectii metalice preasamblate cu imbinari fixe sau demontabile. Ca sa nu se cunoasca prea tare linia de unire a gazonului aplicat se pot folosi Big Roll, bucati mari de gazon sub forma de sul care se prezinta mult mai bine pe teren decat cele micute. Se pot monta la final sisteme de irigatii si drenaj, sau se pot realiza pavaje corespunzatoare.