Poti face optimizare site seo si de unul singur, cu rezultate remarcabile

Search Engine Optimization sau mai pe scurt SEO e un domeniu destul de complicat. Pentru optimizare site seo trebuie sa stii suficient de multe despre Internet si motoare de cautare, respect si adevar si incredibil de putin despre programare sau strategii avansate de marketing online. De obicei, companiile mari si firmele care au un capital generos apeleaza la firme de SEO, cum e de exemplu DexterSeo, agentie full-service cu servicii de marketing online si optimizare pentru motoarele de cautare, pentru a obtine rezultate imediate si de cea mai buna calitate.

O afacere mai micuta, un magazin online propriu, nu implica neaparat angajarea unei firme de seo si asta pentru ca puteti face si dvs. optimizare SEO decenta daca tineti cont de cateva indrumari de baza. Cea mai importanta parte a strategiei SEO e SEO on page, adica sa ai pagini web foarte usor ce citit de catre robotii de indexare, sa fie usor de indexat si parcurs. SEO on page tine de viteza de upload, de titlurile bine alese si unice, de distribuirea inteligenta a intertitlurilor, de cuvintele cheie alese, de hading tag-uri, de description, URL-uri scurte s.a.m.d. Prima etapa in optimizare site seo de care trebuie sa treceti ca sa va „lansati” in SEO pentru propriul site este sa intelegeti ce inseamna crawling, livrare rezultate cautare catre Google, indexare. Apoi, trebuie sa va documentati si sa vedeti ce factori influenteaza indexarea si ce poti face pentru site-ul tau ca sa atingi macar cateva dintre aceste targeturi.

Procesualitatea SEO si eliminarea ideei de actiune este o alta etapa importanta pentru o optimizare bine facuta, in sensul ca ea trebuie sa nu se limiteze la o perioada definita de timp si sa se intinda „la infinit”, adica sa fie permanenta. Daca ati facut toate acestea, urmeaza pozitionare off-page si imbunatatirea ei, adica link building, crearea de metada valoroasa, continut scris „cu vana”, constant, link-uri interne cat mai bine plasate in pagina. Nu in cele din urma, constientizarea importantei „jocului” concurentei pe cuvintele cheie pe care le-ai ales si optarea pentru cuvinte cheie cu o competitie mica sau medie in zona la care se refera ar trebui sa ofere un confort sporit atunci cand vine vorba de optimizare site seo de calitate.