Cazuri uimitoare de trisare cu buna stiinta

O universitatea britanica este „anulata” de legaturi dubioase. Goreu Awen Gwirionedd, adica cea mai buna inspiratie e adevarul, a fost de secole moto-ul Universitatii din Wales. Printul de Wales era seful universitatii si a dat si prestigiu acestei institutii de invatamant superior. Insa din cauza unor scandaluri grave, universitatea nu mai exista in ziua de azi.

Cea mai veche institutie de invatamant din Wales si-a pierdut rapid credibilitatea dupa descoperirea unor practici ilegale si fraude academice masive la niste universitati pe care universitatea le agrea si cu care mentinea relatii cordiale. Pana la urma universitatea s-a „cuplat” cu Trinity Saint David si cadrele didactice si conducerea au promis sa fie mai atente cu cine impart aceleasi idei. Profesorii britanici au fost prinsi luand parte la seminarii de trisat. Intre varstele de 14 si 16 ani, adolescentii britanici sunt supusi la o multime de teste de matematica, engleza, stiinte pentru a obtine un certificat foarte important: GCSE-General Certificate of Secondary Education. Acest certificat califica si da o oarecare nota de seriozitate si certifica si competente pe care angajatorii si universitatile le cauta cu disperare, transformand testele intr-o rampa de lansare pentru viitorul fiecaruia. In 2011, s-a descoperit ca mai marii din comisiile care pregateau examenele i-au invatat pe profesori cum sa ofere rezultatele copiilor pentru obtinerea acestor certificate.

Pentru 120-230 de lire, copiilor li se dadea un cadru unor seminarii tot felul de informatii despre viitoare teste si chiar raspunsuri sau diferite indicii despre cum sa ajunga la notele dorite. De vina a fost pana la urma acceptarea acestor informatii de catre elevi, comisia care elabora subiectele iesind basma curata.