Prepararea ceaiului este mai usoara daca stii exact ce faci

Desi pare o banalitate, prepararea ceaiului este o adevarata arta pe care putini o cunosc si o folosesc pentru a obtine cea mai buna bautura aromata si cu cele mai bune proprietati cu adevarat miraculoase pentru organism. Daca in cazul unui ceai de tei sau de menta lucrurile sunt simple, pentru ca plantele in sine sunt aromate si au un gust suportabil, in cazul ceaiului verde sau negru, de exemplu, gustul amar si neplacut poate strica placerea unei sorbituri din deosebita bautura.

La prepararea ceaiului verde, de pilda, trebuie sa tineti cont de faptul ca plantele trebuie sa fie proaspat culese, cat mai aproape de ziua servirii, sa nu fie invechite si tinute in conditii improprii, apa sa aiba 70 de grade, sa fie curata, sa nu aiba clor, iar infuzia sa dureze doar vreo doua minute. Ceaiul verde se bea doar imediat dupa ce e facut, caldut, indulcit, eventual, cu miere. Avantul e ca frunzele pot fi folosite si la urmatoarele infuzii, doua sau trei maxim, fara sa se fi pierdut din proprietatile terapeutice. De pe ceai-verde.com, un site unde puteti gasi cele mai bine documentate si mai utile informatii despre plante medicinale si ceaiuri, puteti sa aflati mai multe si despre prepararea ceaiului oolong sau despre cea a ceaiului negru. De precizat ca, atunci cand va apucati sa faceti ceai negru, trebuie sa stiti ca apa nu trebuie sa fie data in clocot puternic-ea se ia de pe foc imediat ce apar semnele fierberii in clocot. Timpul alocat infuziei nu trebuie sa depaseasca 5 minute maxim, alfel efectele ceaiului negru asupra organismului sunt diminuate. Tot de pe ceai-verde.com aflati si cum se prepara corect ceaiul alb, cum se clasifica ceaiurile in functie de modul de obtinere sau ce efecte adverse pot avea.

Articolele despre nutritie, diete, suplimente alimentare, recomandarile celor mai bune ceainarii unde se pot servi ceaiurile descrise, dar si indexul cu plantele medicinale numai bune pentru tratamente naturiste sunt doar cateva dintre cele mai interesante informatii pe care le puteti citi doar pe ceai-verde.com.