Geanta vs. rucsac de dama. Ce purtam cand mergem la diverse evenimente sau la birou?

Nu trebuie sa ne spuna nimeni care e cel mai des utilizat accesoriu feminin pe care il si observam indiferent de ocazie. Stim deja. E geanta sau poseta. Geanta are atat rol practic, cat si rol estetic, in ea doamnele isi pun de la produse de igiena, pana la cosmetice, medicamente, telefoane, cheie, carduri, portofele. Fara geanta nicioda femeie nu pleaca la intalnire, fara geanta nu putem sa aparem, doamnelor, la un eveniment important, nu? Gentile moderne au forme diferite, au o cromatica deosebita, se pot asorta usor si sunt din materiale de calitate, sunt usoare si mereu la moda. Recent insa suprematia gentilor a fost testata.

Rucsacul de dama si-a facut aparitia si a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat si la noi. Din piele ecologica, cu o multime de compartimente, mai comod si mai practic decat o geanta, mini sau cu marimi obisnuite, fiecare rucsac dama incearca sa atraga, sa iasa in evidenta ceva mai mult decat o face o geanta clasica. Si pana la urma ce cauta un rucsac dama in mana unei doamne care merge la intalnire? Nu era doar pentru munte? Ei bine, nu. Rucsacurile au evoluat mult, modelele pentru munte sunt mult mai mari, nu au un design prea atragator, rucsacurile de dame sunt micute, cu paiete, sclipici, se pot purta usor pe umeri si au greutati reduse. Singurul lucru de reprosat rucsacului este imposibilitatea purtarii in orice ocazie. La o intalnire business nu vei merge niciodata cu un rucsac, vei lua o geanta, o poseta. La rucsac rolul practic primeaza, estetica nu e atat de buna ca la genti, dar reuseste sa recupereze pe masura ce designul e imbunatatit de catre producatori. In rucsac poti pune si un laptop, materialele sunt mai rezistente, cusaturile mai bine facute, la rucsacuri au buzunare si fermoare, sunt mai multe ca la genti. Gentile se poarta pe umar, in mana, pe mana, nu incomodeaza in mijloace de transport, pot fi tinute lejer pe langa corp.

Daca din greseala se rupe o bretea, rucsacul se poarta si pe umar, geanta e tinuta doar in mana. Ce alegem pana la urma, geanta sau rucsac? Depinde de noi, de ce obiecte vrem sa luam asupra noastra, unde mergem si ce asteptari avem de la geanta sau rucsac. E de preferat sa optam pentru rucsac daca vrem sa avem la noi si un laptop sau alte obiecte mai voluminoase si daca nu mergem la evenimente unde eticheta e importanta. Optam pentru geanta cand avem tinute elegante sau casual si nu vrem sa luam la noi decat strictul necesar.