Cat de important este un certificat energetic in bucuresti pentru o vanzare de locuinta si cum se obtine?

Vanzarea unei locuinte implica o serie de pasi importanti care trebuie respectati pentru o tranzactie reusita. In primul rand trebuie sa va asigurati ca aveti toate documentele casei, cadastru, schita, ca ati gasit un notar public care sa mijloceasca tranzactia si ca aveti un cumparator care e decis sa achizitioneze locuinta. In al doilea rand, vanzarea unei locuinte presupune stabilirea unui pret acceptat de ambii parteneri ai tranzactiei, dupa vizionarea locuintei si prezentarea eventualelor puncte pozitive ale acesteia.

Pretul final de vanzare se stabileste si in functie de clasa energetica dictata de certificatul energetic, alt act obligatoriu la vanzare. Certificatul energetic atesta gradul de eficienta energetica la un moment dat, se obtine relativ simplu, costurile pot incepe de la 130 de lei, cum e cazul unui certificat energetic Bucuresti eliberat de site-ul energoauditor, livrarea certificatului se face in maxim 24 de ore, e valabil 10 ani, dar se reinnoieste atunci cand se fac modificari importante in interiorul sau exteriorul casei, apartamentului si care afecteaza gradul de izolare termica. Daca pentru o garsoniera se plateste 130 ron conform energoauditor, pentru apartamente cu 2 si 3 camere platiti pana la 150, respectiv 160 ron, pentru cele cu patru camere pana la 170 ron, iar casele mai mici de 100 m2 beneficiaza de un pret de doar 300 ron. Certificatul se poate obtine oricand inainte de tranzactia propriu-zisa, actele pe care le veti depune sunt specificate pe site. Un Certificat energetic in Bucuresti presupune si o expertiza la fata locului pentru a se vedea gradul de izolare termica si starea peretilor.

Dupa ce aveti si certificatul energetic eliberat de un auditor autorizat puteti merge in fata notarului pentru tranzactie, se elibereaza actul de vanzare-cumparare, se citeste cu atentie si se autentifica tranzactia. Se predau cheile casei sau apartamentului si proprietarul nou devine cumparatorul. Nu uitati sa platiti toate taxele si impozitele la zi si taxele solicitate de notar pentru ca tranzactia imobiliara sa fie validata in totalitate.