Lucruri si idei imposibile transformate in realitate cu ajutorul stiintei

Telepatia. Oamenii de stiinta au reusit deja sa conecteze creierul uman de cel al unui sobolan si sa il determine pe cel din urma sa miste din codita. Intr-un nou experiment ciudat, doi sobolani aflati la mii de kilometri departare au ajuns sa comunice intre ei prin… telepatie, lasand calea deschisa pentru o astfel de comunicare si intre oameni in viitor. Sobolanii erau conectati prin implanturi in creier, iar unul dintre ei a fost determinat sa aleaga una din doua parghii pentru a aprinde un bec colorat. Celalalt sobolan nu avea cum sa vada becul dar a apasat pe parghia corespunzatoare becului aprins si de primul animalut. Recompense au primit amandoi, desi al doilea sobolan nu prea stia de ce e recompensat…

Experimentul poate fi facut si pe oameni iar interpretarea semnalelor poate fi si mai buna. Cercetatorii cred ca pe viitor vor putea fi transmise comenzi complexe pe cale telepatica intre oameni, implicand atat vazul, cat si atingerea, dar si intre masinarii. Depasirea vitezi luminii. Se stie ca viteza luminii nu poate fi depasita in universul nostru, insa s-a dovedit ca ipoteza era gresita. Cercetatorii din America au reusit sa treaca o raza laser printr-o camera dintr-o sticla speciala si au cronometrat timpul penetrarii la intrare si la iesire. Raza laser a fost de pana la 300 de ori mai rapida decat viteza luminii. Incredibil sau nu, raza laser a iesit din camera chiar inainte sa intre, ceea ce pare sa sfideze legea cauza-efect enuntata si teoretizata de celebrul Einstein. Este ca si cum ai vedea televizorul deschizandu-se in timp ce tu dai sa apesi pe butonul On/Off al telecomenzii.

Oamenii de stiinta au explicat ca legea nu este incalcata, intrucat raza din viitor, care deja a iesit din camera nu afecteaza cu nimic trecutul si conditiile din trecut, ceea ce demonstreaza ca Einstein nu s-a inselat deloc. Gresit sau nu, experimentul a demonstrat ca viteza luminii poate fi depasita si ca efectul poate precede cauza.