Ca în majoritatea religiilor, hinduşii sărbătoresc şi ei principalele evenimente ale vieţii: naşterea, căsătoria şi moartea.
Naşterea unui copil este o bucurie ce trebuie celebrată. Ea reprezintă un eveniment major pentru care ceremonia numelui este ţinută de către un preot ce-i întocmeşte şi horoscopul. Acest lucru îi este folositor mai târziu în viaţă când doreşte să-şi stabilească nunta.
O altă ceremonie importantă este cea care marchează trecerea de la copil la adult. Băieţilor li se dau bucăţi lungi de bumbac pe care le vor purta ca un turban sacru.
Nunta reprezintă un alt eveniment important ce se sărbătoreşte prin multe zile de bucurie şi petrecere.
Moartea este onorată prin incinerarea trupurilor. Hinduşii consideră că focul este sacru şi acesta le va purta sufletul la cer spre a renaşte.
În India, există mii de sărbători iar fiecare zi marchează ocazii deosebite cum ar fi: zilele recoltelor, evenimentele familiilor, naşterea vreunui zeu sau zeiţă, însă aceştia nu le pot celebra pe toate! Există o sărbătoare numită Holi care marchează venirea primăverii şi pe care hinduşii o marchează prin focurii de artificii, se udă cu o apă colorată şi cu diverse pudre. Pe malurile fluviului Gange, considerat fluviul sfânt, la fiecare 12 ani fac pelerinaje spre a ajunge la un târg unde se şi îmbăiază.
Trebuie să fie frumos să trăieşti cu gândul că în fiecare zi sărbătoreşti ceva, că fiecare zi este o ocazie de bucurie. Poate aşa ar trebui să trăim cu toţii, bucurându-ne de tot ceea ce ne înconjoară, indiferent de religia şi credinţele noastre.