Tu cand ai facut ultima consultatie dermatologica?

Pielea noastra are nevoie si ea de o ingrijire speciala. Chiar daca folosim anumite produse de igiena sau creme hidratante, uleiuri de corp, uneori si ea are nevoie sa fie consultata de un medic specialist. Nu este obligatoriu sa-ti apara anumite afectiuni ca sa apelezi la o clinica de dermatologie, cand ai facut un control profilactic ultima data? Pielea poate avea numeroase probleme de care tu nici sa nu-ti dai seama.

Nu vorbesc acum despre acnee sau alte afectiuni ale pielii care sunt evidente, ma refer la altele, cum ar fi, de exemplu, alunitele. Stiti doar ca in materie de dermatologie alunitele sunt unele dintre cele mai complicate semne pe care ele avem pe piele si doar un medic specialist se poate pronunta despre starea de santate a pielii noastre. Este recomandat sa faci o consultatie profilactica la o clinica de dermatologie. Daca nu ai observat schimbari radicale ale pielii, atunci pur si simplu o consultatie la un medic specialist iti va servi drept confirmare ca pielea ta este sanatoasa si vei primi sfaturi cum sa o ingrijesti mai bine. Daca, insa, ai observat ceva schimbari la nivelul alunitelor, de exemplu, atunci nu ezita sa faci o programare si sa mergi la un specialist. La o clinica de dermatologie, medicul va monitoriza cartografierea alunitelor, prin urmarirea microscopica a acestora, deci, va putea sa-ti dea informatii clare si sa-ti recomande tratamente daca ar fi nevoie.

Pe langa asta, daca ai deja de un timp indelungat probleme cu acneea, atunci este momentul potrivit sa apelezi la un specialist, care sa-ti faca recomandari de medicamente si solutii pe care sa le folosesti. Pielea ta merita si trebuie sa fie ingrijita cu deosebita atentie, nu ignora problemele care apar.