Sablarea cu nisip, cea mai buna metoda de restaurare

Restaurarea facuta cladirilor sau unor obiecte, de exemplu statui, este una dintre cele mai delicate operatiuni pe care doar echipele de profesionisti o pot realiza. Pentru a conserva suprafetele si a evita deteriorarea rol, specialistii in domeniu au venit cu ideea de sablare cu nisip, care, desi e destul de periculoasa pentru om, pentru ca se pot inhala particule foarte fine de nisip, are un randament ridicat si o eficienta marita fata de alte metode cunoscute.

Dintre toate materialele care ar putea fi folosite in procedeele de sablare-oferite si de ROVENT (http://www.sablamtot.ro/), cea mai buna firma de sablare si hidrosablare - nisipul cuartos este cel mai des intalnit in operatiunea de sablare cu nisip, fiind un foarte bun abraziv. Printre avantajele utilizarii procesului se numara economia facuta avand in vedere pretul foarte mic al nisipului si gasirea lui peste tot, la orice depozit, dar si duritatea mai mare si curatarea in profunzime, mai eficienta, a oricarui tip de suprafata. Pentru cladiri, sablarea consta in indepararea straturilor deteriorate sau depunerilor urate si foarte periculoase pentru stabilitatea cladirii.

Procesul de sablare cu nisip e foarte simplu: nisipul e impins cu putere mare din masinaria de sablat si fiecare particula se loveste cu putere de zid si curata locul respectiv de orice impuritate. Un astfel de procedeu se aplica doar la curatarea unor depuneri vechi si foarte greu accesibile, de tipul vopselei intarite, ruginei, grasimilor. ROVENT are in dotare cea mai noua tehnologie pentru sablare si personal instruit, cu experienta, care asigura desfasurarea operatiunii fara nici un risc pentru mediu si cei din jur.

Sablarea cu nisip se poate face doar in spatii deschise, in exterior, acolo unde nu se prelucreaza nimic care ar putea fi consumat de om-nisipul e toxic si poate produce foarte mult rau persoanelor care vin imediat dupa sablare sa isi continue munca acolo. De preferat ca acolo unde sablarea cu nisip implica riscuri care nu merita asumate sa se apeleze la sablarea cu gheata carbonica, soda sau cu abur uscat. Daca se vor respecta toate masurile de siguranta, sablarea cu nisip va fi o reusita iar suprafetele care urmau sa fie restaurate vor arata ca noi.