Suportul pentru hartie igienica nu va mai fi la fel in viitor…

Cand esti pe WC si intinzi mana disperat dupa hartie igienica te astepti sa rupi imediat o bucata buna de hartie si sa-ti desavarsesti curatenia organului excretor cu pricina. E destul de neplacut, ba chiar periculos sa ramai fara hartie igienica pe suport si sa te afli de exemplu la birou. Acasa mai merge sa te duci cum poti pana in camara sa mai iei o rola de hartie igienica, dar la locul de munca ce faci? Suni seful sau un coleg sa-ti aduca hartie igienica? Nu prea cred. Din fericire, a aparut un nou concept in materie de suport de hartie igienica: suportul care nu te lasa pana nu-i pui o noua rola de hartie igienica cand cea veche e pe sfarsite.

La prima vedere, noul suport pare unul obisnuit pe care mori de nerabdare sa pui o hartie igienica, insa in strafundurile lui gasim un emitator infrarosu si un senzor. Cand rola de hartie igienica e pe terminate, senzorul si emitatorul infrarosu de interconecteaza si aprind un led rotund ca un cerc de pe suprafata vizibila a suportului avertizand stapanul sa puna o rola noua de hartie igienica atat de utila la baie. Bateria aparatului tine un an, de vreme ce din timp in timp, pentru cateva secunde, este folosita pentru a vedea cam cata hartie igienica e pe sul. Deja exista un prototip si e posibil sa fie achizitionat foarte rapid cand va aparea pe piata din moment ce te avertizeaza suparator de bine pana ii pui o hartie igienica. O singura luminita rosie, rotunda, te poate feri de necazuri imposibil de gestionat daca esti in alta parte decat acasa-chiar si acasa poti sa te lovesti de prezenta copiilor sau a unei rude venite de departe sa stea la tine; nu prea poti sa iesi in fundul gol dupa hartie cand stii ca fetita ta o poate surprinde pe mami goala de la brau in jos si poate pune nenumarate intrebari despre sexualitatea femeii ulterior sau cand stii ca ruda din Italia isi va face o parere foarte proasta despre tine si comportamentul tau in casa cand te va vedea cu chilotii-n vine prin casa, umbland disperat dupa hartia igienica pe care nu o mai gasesti.

Provocarea majora e ca dispozitivul nu prea e inteligent-de exemplu, pe langa senzorul respectiv si infrarosu ar mai fi trebuit si un sistem de transmitere de mesaje text catre smartphone pentru a te atentiona cand hartia igienica nu mai e suficienta pentru un sters atat de necesar cand esti la baie. Va reusi oare noul suport de hartie igienica sa atraga investitorii si sa ne scape de accidente inutile si situatii comice? Vom vedea. Ideea e buna, insa trebuie dezvoltata si fanantata.