Oferta de boilere e avantajoasa, insa stim cum sa alegem unul bun?

Incalzirea unei locuinte este vitala pe timp de iarna. Ea depinde de calitatea aparatelor termice cumparate, insa cum romanul cauta mai mereu preturi mici, incalzirea lasa de multe ori de dorit. Pentru cine nu isi permite o centrala termica electrica sau pe gaze, boilerul este alegerea de mijloc si cea mai potrivita. Pe piata sunt mai multe tipuri de boilere – clasice, instant, cu acumulare, cele mai bune fiind cele cu acumulare, evident – care folosesc fel de fel de metode pentru incalzirea apei-gaz, electricitate, ulei, propan.

Vechile modele de boilere aveau o mare problema: consumau prea mult pentru cata apa incalzeau – si pe care o incalzeau printr-un proces greoi. In ultimii ani, modelele electrice de boilere au scapat clientii de consumul urias si au introdus functia inteligenta de „stand-by”-incalzirea porneste doar atunci cand e nevoie iar combustibilul consumat e foarte putin in comparatie cu vechile modele. O inovatie pentru boilere a fost si acumularea bivalenta, care te ajuta sa ai la indemana rapid cantitati mari de apa calda cu ajutorul a doua surse de caldura si una sau doua serpentine de suprafata mare. Astfel de boilere gasiti si pe shop-einstal.ro, un magazin online bine aprovizionat si cu oferte de nerefuzat. In fine, boilerele instant sunt mult mai micute si consuma cu pana la 30% mai putin. Dezavantajul e ca presiunea e redusa, apa e incalzita cat timp trece prin aparat si nu poti folosi apa calda in baie si bucatarie simultan pentru ca presiunea nu te ajuta.

Per total, ar trebui sa achizitionati un boiler din otel inoxidabil si sa alegeti unul care incalzeste rapid apa-undeva la 25-70 minute. E bine de stiut ca boilerele mai mari pot incalzi apa si in 3-4 ore, ceea ce poate fi foarte incomod daca aveti nevoie sa faceti o baie buna rapida inainte sa plecati la un eveniment important, de exemplu o nunta.