Sistemele de incalzire in pardoseala si avantajele lor

Incalzirea prin pardoseala reprezinta o metodă de incalzire a incaperilor bazata pe amplasarea corpurilor de incalzire imediat sub nivelul podelei. Aceasta asigura o degajare relativ uniforma a caldurii.

Principalul avantaj al sistemului de incalzire in pardoseala consta in faptul ca acesta are nevoie de un necesar termic cu 25-30% mai mic decat pentru solutia clasica cu radiatoare. Asadar, pentru o incapere in care ar fi fost nevoie de un radiator de 1000 W, daca se monteaza un sistem de incalzire prin pardoseala, este nevoie doar de 700-800 W.

Aspectul estetic primeaza in cazul sistemelor de incalzire in pardoseala. In locul tevilor si caloriferelor imense, se instaleaza un sistem practic invizibil. Odata cu eliminarea radiatoarelor, tevilor si robinetilor beneficiezi de un aspect mult mai aerisit al incaperii.

Distributia uniforma a caldurii este un alt avantaj, foarte apreciat, al sistemelor de incalzire in pardoseala. Distributia caldurii se face de la picioare inspre cap, ceea ce inseamna ca te vei simti confortabil pe timp de iarna si nu vei avea deloc picioarele reci, asa cum se intampla, adeseori, in cazul incalzirii traditionale, cu radiatoare sau calorifere. Daca picioarele dumneavoastra sunt calde, tot corpul este fericit.
Economiile banesti pe care vi le propun sistemele de incalzire electrica in pardoseala sunt avantajele principale pentru care cineva incearca un astfel de tip de incalzire a locuintei. Astfel, pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua trebuie incalzita la cel mult 25C,  ceea ce este mai mult decat suficient (caci senzatia de rece sau cald vine in primul rand de la extremitati).

Sistemul de incalzire in pardoseala este modern si practic, rezistent si profitabil. Incalzirea in sezonul rece este o adevarata problema care isi gaseste o rezolvare sigura prin intermediul incalzirii prin pardoseala.