Marturiile ideale pentru botez

Odinioara obisnuiam sa punem in pieptul invitatilor la botezul unui micut cruciulite agatate de mici fundite roz sau albastre, in functie de sexul copilului care intra in randul crestinilor, odata cu botezul primit in Biserica. Astazi, parintii prefera pentru petrecerile mai mari de botez, sa daruiasca invitatilor alaturi de cruciulitele pe care acestia le vor purta in piept, si marturii botez.

Marturiile pentru botez sunt mici obiecte fara valoare practica neaparat, desi in ultima vreme se prefera ca obiectele daruite sa aiba si o latura practica, astfel incat placerea cu care sunt primite de invitati sa fie mai mare. Acestea vor aminti in timp celor care au fost partasi la crestinarea unui nou venit intr-o familie de momentul trait alaturi de respectiva familie.

Daca primele marturii care s-au folosit la eveninentele de acest gen din Romania erau mici saculeti din tul sau din tafta, sau chiar satin cu bombonele, sau cutiute colorate in roz sau bleu continand aceleasi bombonele – o traditie imprumutata de dincolo de ocean, unde marturiile sunt o traditie la nunti si botezuri - astazi parintii care isi boteaza micutii au la indemana mult mai multe variante de marturii, iar pentru aceasta o dovada in plus gasim si la http://www.invitatiisuperbe.ro cu modelele sale foarte inspirate. Astfel, pe partea ornamentala se poate opta pentru mici carucioare metalice decorative, in culoarea roz sau albastru, sau pentru carucioare din carton, pentru mici figurine din sticla, in forma de ingeras, de delfini, sau masti venetiene ceramice.

Tot decorativi si o optiune foarte folosita sunt botoseii din ceramica roz sau bleu, dar si suzetele in aceleasi culori. Pe partea usor practica se poate opta pentru suporturi foto cu chipuri de animale, rame foto simple sau magnetice, semne de cate sub forma de cruciulita, sticlute cu sare de baie, brelocuri de chei suzeta sau biberon. Foarte interesante si sensibile sunt si marturiile iconite din sticla.