Opreste caderea parului cu un tratament revolutionar pe baza de steroizi

Caderea parului este o afectiune de care sufera atat domnii, cat si doamnele. Motivele aparatiei caderii parului pot sa fie multiple: stresul prea mare, factori genetici, folosirea unor substante, geluri, sampoane cu prea multe chimicale care distruc foliculii. Tratamentele pentru caderea parului nu fac altceva decat sa intareasca si sa refaca structura firului de par, sa trateze radacina si sa aiba grija de intreaga podoaba capilara.

Daca solutiile clasice cu diverse masti naturale si creme din extracte de fructe si legume, plante nu functioneaza puteti apela la un tratament pentru caderea parului mai eficient, si anume cel cu steroizi. Desi poate ati auzit de steroizi in alt context, in cel sportiv, unde acestia sunt utilizati pentru a ajuta organismul sa reziste la efort sustinut, ei pot fi utilizati fara probleme si pentru refacerea firelor de par si radacinilor afectate de diverse boli. Injectarea steroizilor la nivel subcutanat trateaza majoritatea afectiunilor de la nivelul scaplpului, eficienta sa depinzand de tehnicile folosite si de modul in care substanta este introdusa in tesuturi.

Un astfel de tratament pentru caderea parului cu steroizi se realizeaza doar in clinici de dermatologie, sub supraveghere medicala. Inainte de inceperea procedurilor se anesteziaza zona unde se vor face injectiile cu crema cu lidocaina sau tetracaina, dupa care medicul va utiliza un instrument special pentru astfel de proceduri numit DermoJet, care infiltreaza tesutul cu substanta, fara injectare. Prin aplicarea unor astfel de proceduri nedureroase se trateaza arii mai mari in aceeasi sedinta si refacerea de dupa interventie este mai rapida si mai eficienta.

Steroizii au avantajul ca actioneaza rapid, sunt bine tolerati de organism, nu exista efecte adverse, pacientul isi poate relua lucrul fara probleme, imediat dupa interventie. Preturile acestor tratamente pentru caderea parului variaza in functie de numarul de sedinte la care va lua parte pacientul, dar si de gradul de gravitate a afectiunii descoperite la primul consult.