Inoxul – un must have pentru o casa moderna

Una dintre exigentele majore legate de cladirile si structurile moderne este imbinarea aspectului cat mai placut cu o durata extinsa de viata. Acesta este si motivul pentru care otelul inoxidabil (inox, asa cum este el cunoscut mai popular) devine un material din ce in ce mai cautat datorita calitatilor sale deosebite. Este vorba despre rezistenta, rezistenta la coroziune, aspect si durabilitate, calitati pentru care toata gama de produse inox este un must have in orice casa moderna.

Cele mai comune aplicatii pentru care se foloseste inox-ul sunt fatade de cladiri moderne, acoperisuri, sisteme de prindere, balustrade, balcoane, lifturi, pasarele, barne de structura, sistemul de incalzire, racire si ventilatie, etc. Insa folosirea inoxului nu se rezuma la constructie in sine, ci se poate extinde si la partea de design interior si dotari, caci cele mai moderne electrocasnice astazi sunt cele din inox, la fel ca si blaturile de bucatarie, accesoriile si chiar obiectele sanitare si de bucatarie sau obiectele de iluminat. De asemenea, un accent important se pune pe elemente decorative din inox, precum statuete, mici obiecte sau mobilier de bucatarie. Obiectele din otel si otelul inoxidabil in sine ofera o gama foarte larga de beneficii atat pentru proiecte de design, arhitecturale cat si pentru proiecte de constructii. Este vorba in primul rand de aspectul foarte placut si de durata de viata indelungata. Apoi este vorba despre rezistenta la temperaturi inalte si la coroziune, despre intretinerea foarte usoara si mai ales cu costuri minime.

Pe de alta parte otelul este un material flexibil si se lucreaza foarte usor si in plus, poate fi finisat intr-o multime de variante diferite. Otelul inoxidabil este de fapt o umbrela foarte generoasa care acopera o gama ampla de aliaje, iar calitatile fiecaruia dintre acestea le face potrivite pentru anumite aplicatii, in industrii diferite. Insa fara doar si poata ca domeniul arhitectura si constructii este cel in care vom gasi cel mai adesea si cel mai ingenios si eficient folosit inoxul.