Cateva modalitati de a avea o viata abundenta

Probabil ai mai auzit de astfel de cazuri dar o sa-ti mai reamintesc si eu. Castigatori la loterie care au risipit toti banii sau parinti care au cheltuit fondul de scoala al copiilor adunat cu multe sacrificii. De fapt, pana la 80% din castigatorii la loto isi risipesc banii castigati in primii cinci ani. Cei mai multi dintre noi am spune “Asta nu mi s-ar fi intamplat niciodata mie. Trebuie sa fii tare prost sa pierzi atatia bani.” Si totusi motivul pentru care acestor indivizi le aluneca banii printre degete este exact acelasi motiv pentru care cei mai multi dintre noi abia se descurca sa isi acopere cheltuielile cu salariul.

Este o lipsa de gandire responsabila pentru dificultatile noastre financiare. Multi dintre noi tind sa creada:

1.    Eu nu merit asta..

2.    Ma simt vinovat ca mi se intampla mie..

3.    Nu poate fi adevarat..etc

In acest fel ne sabotam propriul succes.

Cei cu bani care isi construiesc un drum spre prosperitate incepand de la nimic cu, o relativa usurinta, au ceea ce multor din noi ne lipseste- mentalitatea. Toti cei care au aceasta gandire si au o viata prospera mentin aceste lucruri cultivand  ideea de prosperitate.

Convingerile lor sunt: sunt o persoana prospera, daca maine pierd totul imi va fi usor sa recastig la loc, merit sa am o viata prospera.

Pun pariu ca cei ma multi dintre noi ar putea alcatui o lista cu mii de lucruri pe care le vrem. Aceasta dorinta de a avea inseamna ca simtim ca nu dispunem de acele lucruri pe care ni le dorim. Ne expunem toate lipsurile si ne creem exact viata pe care ne-am jurat ca o sa incercam sa o evitam.

Cand vom reusi sa inlocuim aceasta nevoie de a vrea lucruri cu notiunea de a avea prosperitate lucruri uimitoare vor incepe sa se intample in creierul nostru. Vom incepe sa avem idei si sa gasim modalitati de a avea o viata prospera in loc de a dori sau a astepta sa se intample acest lucru.

Cum creem aceasta mentalitate?

1. Gandeste-te la ideea de a avea o viata prospera si pune pe hartie cateva ganduri care iti vin in legatura cu asta. Scrie obiectiile cu care mintea ta deja se joaca. Scrie scuzele ca “ iti trebuie bani ca sa faci bani”. Si scrie toate lucrurile pe care ti-ai dori sa le ai doar daca..

2. Elibereaza aceste ganduri. Lasa-le sa se risipeasca pana ce toate emotiile negative se risipesc odata cu ele.

3. Inlocuieste gandurile negative cu unele pozitive.

4. Umple-ti mintea cu  imagini ale obiectivelor si lucrurilor pe care vrei sa le obtii si imagineaza-ti cum ar fi sa le ai pe toate.

5. Proiecteaza-ti in minte o imagine a ceea ce vrei tu sa fii. Incearca sa simti ce ai simti daca ai reusi sa faci reala acea imagine.

6. Continua sa te eliberezi de de gandurile si emotiile negative pana ce reusesti sa obtii tot ce ti-ai dorit in toti acesti ani.

7. Pune in actiune toate acele idei pe care subconstientul ti le comunica fara nici o frica.