Slaba cu orice pret

Era tanara si avea tot ce isi dorea. Dupa spusele sotului era o fire vesela, insa avea o problema: obsesia pentru kilogramele in plus. Dorinta de a arata bine cu orice pret a dus-o pana la moarte. Desi a slabit cinci kilograme, sfarsitul a fost tragic. Farmacistul i-a recomandat prafuri, pentru o slabire cat mai accelerata. Sotul devastat a declarat ca s-a trezit intr-o noapte pentru ca ea il striga pe nume; desi a facut orice posibil pentru a o salva, femeia a intrat in coma si a murit la spital cateva zile mai tarziu.

La liceu am avut cateva colege care au luat pastile de slabit si rezultate s-au vazut...atat pozitive, cat si negative. Dupa cateva saptamani, unei fete i se vedea chelia, pentru ca odata cu kilogramele, pierduse si parul.

Unele persoane cheltuiesc un sac de bani pentru a obtine sanatatea, iar altii isi bat joc de ea. Este important sa fii sanatos si sa ai o greutate normala, pentru ca a fi supraponderal poate crea o serie de probleme medicale. Insa, o metoda rapida de slabit este inselatoare; probabil pe moment creeaza o stare de euforie, dar pe termen lung este devastator pentru organism.

S-a stins din viata mult prea devreme, doar 27 de ani. Nu este singurul caz. Atatea fete sufera si mor anual pentru o obsesie, pentru ca vor sa fie acceptate si frumoase. Societatea mass-media poarta o vina pentru aceasta; este usor sa induci in eroare adolescente care sunt intr-o perioada nesigura a vietii lor, cand cauta acceptarea celor din jur. Ele cauta modele, iar la televizor sunt prezentate persoanele precum Bianca Dragusanu, care cantareste mult sub limita normala. Zilele acestea scria presa ca isi doreste sa mai slabeasca pentru a fi frumoasa in ziua cea mare.

Insa, intrebarea care se ridica este: cine a spus ca a avea 40 de kg este echivalentul la a fi frumoasa?