Rochie sau trening?

Exista o vorba in popor, conform careia haina il face pe om. Cateodata este adevarat, pentru ca oamenii sunt atrasi in primul rand de exteriorul unei persoane, pana cand ajung sa se cunoasca. Se stie ca femeile doresc mereu sa arate bine si investesc timp si efort in aspectul exterior, iar rochii femei elegante pot face diferenta. De ce? Exista nenumarate motive pentru aceasta.

Sa ne imaginam urmatorul scenariu. O femeie de afaceri are o intalnire importanta pentru a semna un contract decisiv. Cu siguranta ea nu va alege o pereche de tenesi si un trening, insa anumite rochii femei elegante, care ii pun in valoare calitatile. Desi acest aspect nu asigura succesul, cu siguranta este o parte importanta si integranta in afaceri. Pe langa intalnirile de afaceri, exista mai multe evenimente la care luam parte. De exemplu, un astfel de moment important este nunta cuiva drag. Fiecare dintre noi doreste sa arate cat mai bine si alege rochii femei elegante cu mult timp inainte de eveniment. Acelasi principiu se aplica si in cazul botezului sau absolvirii, unde fiecare fata se aranjeaza si poarta astfel de rochii. Totusi, este adevarat ca imbracamintea pe care o purtam reflecta ceea ce suntem noi, sentimentele si trairile noastre. Aceasta arata statutul pe care o persoana il are in societate.

Cu siguranta rochiile elegante ne spun ca cineva lucreaza intr-un domeniu important, ci nu in agricultura. Astfel, trebuie intotdeauna sa nu incercam sa fim altcineva prin hainele pe care le avem; acestea sa reflecte personalitatea noastra, chiar daca este vorba despre rochii femei elegante sau un simplu hanorac cu tenesi. Insa, indiferent de preferintele noastre, este important ca la orice eveniment la care participam, sa nu cream o nota distincta, ci sa ne conformam codului cerut.

Schimba aspectul gradinii sau curtii casei tale cu un proiector cu LED modern si ieftin

Daca v-ati mutat in casa noua, care mai are si o curte destul de mare, sigur veti avea nevoie de un proiector cu LED sau mai multe pentru a accentua anumite zone sau pentru a ilumina toata curtea pe perioada noptii. Proiectoarele de acest tip sunt usor de montat, rezista la variatiile de temperatura, se pot repara usor in caz de defectiune si se pot monta oriunde in curte. Ledurile nu se supraincing, nu exista riscul declansarii unui incendiu, la fel cum nu este poluat nici mediul pentru ca nu au in componenta substante toxice precum mercurul sau plumbul.

Problema cea mare cu iluminatul spatiului exterior al unei case tine de facturile la energie electrica si de eficientizarea gradului de lumina care este proiectata asupra casei si imprejurimilor. Un proiector cu LED va poate scuti de teama facturilor prea mari, reducand consumul de energie electrica cu pana la 50%, sustinand in schimb un randament crescut si un iluminat perfect pentru intreaga suprafata deservita de fiecare proiector. Proiectoarele se aprin imediat, lumina nu este deranjanta la ochi, nu atrag insectele, sunt usor de repozitionat si orientat, nu emite raze UV sau infrarosii si nu reprezinta o sursa puternica de caldura. Durata de viata a acestora este foarte mare, inlocuirea ledurilor se face rapid si sigur, costurile de intretinere sunt mici pe termen lung, iar eficienta creste pe masura ce acestea ajung sa fie pozitionate in zone in care mediul ambient e ferit de prea mare umiditate si de socuri permanente.

Iluminatul este si el neintrerupt, nu sunt momente in care sa nu mai mearga ledurile, acestea rezistand bine chiar si dupa cateva ore de functionare continua. Investitia initiala nu este mare si se amortizeaza rapid, intreg designul casei si gradinii, al curtii fiind imbunatatit prin aceste accente realizate cu ajutorul proiectoarelor cu led.

Cele doua laturi stiute ale artei

Cand scriu sau citesc nu ma simt deloc singura, ma simt de parca as vorbi cu o mie de oameni deodata si de parca as tine un discurs iar omuletii mici creati in imaginatia mea ma asculta si ma ovationeaza, ma aclama, ma doresc. Cand citesc parca as fi si eu un mic spectator la ditamai spectacolul vietii ce mi se desfasoara, pe viu, in fata, in clar. Cand scriu parca as fi eu povestea intreaga, parca as fi si eroina si personaj negativ, parca m-as lipi de ecran si as avea sansa sa regizez o intreaga epopee.

Asadar, cele doua laturi ale artei sunt bune pentru cei care sunt singuri, ori pentru cei care se simt bine inlauntrul lor, iar daca arta este intr-adevar cea mai inalta forma de manifestare a omului, atunci trebuie sa face, o pauza din viata cotidiana si sa ne retragem catre acets colt divin de inaltare prin arta. Prin intermediul artei am cunoscut si o legenda frumoasa si un decalog sublim, tot rin intermediul am invatat si eu sa fiu mai fericita si a uit de necazurile lumii. Asdara - daca aveti sansa - nu uitati sa arta, nu uitati de frumuseteea voastra interioara si nu lasati inocenta sa dispara. \Prin arta devii om, un om invatat. Copiii, inca de mici trebuie spirijiniti in acest sens, ei trebie indreptati catre lucruri frumoase. Spun asta deoarece foarte putini copii sunt invatati de parinti sa actioneze in detrimentul hobby-urilor moderne si sa se indrepte catre arta.

Am un caz in familie: nepotia mea care face 3 anisori (La multi ani Lolo) e invatata de ta’su sa dea cu piciorul in minge in loc sa o duca la niste dansuri, la ceva lectii de instrumente usoare… Si mi-e ciuda, mi-e ciuda de mor cand vad ca nimeni numai investeste in propriul viitor si nici macar in copii sai. Nu zic ca nu ar trebui facute si restul de jocuri, cu mingea, cu coarda, cu plasa si altele, insa trebuie sa ne amintim sa ne cultivam si sufletul si nu doar corpul...

Iarna in tendinte si culori

Incet, incet sezonul de toamna se inchieie si iarna isi intra in drepturi. Da,este acel moment iar.

Va trebui sa te innoiesti, sa iti cumperi iar haine pentru iarna. Pentru unii, asta este mereu o problema, insa pentru altii este un prilej de a bucurie.

Pana la urma, iarna iti ofera sansa sa te imbraci cu cat mai multe haine. Asta inseamna ca poti sa cumperi cat mai multe haine si sa le combini cat mai creativ posibil.

Eu sunt o persoana careia ii place in mod special sa combine haine, nuante, culori astfel incat sa iasa mereu ceva frumos si original. Nu mi-a placut niciodata sa ma iau neaparat dupa tendinte moda.

Imi place sa cred ca stilul se deprinde pe parcurs si care depinde de personalitatea fiecaruia dintre noi. Asta nu inseamna ca nu iau aceste tendinte moda in serios. De exemplu, nu pot sa spun ca nu m-a bucurat enorm ca se poarta in acest sezon haine de inspiratie militara si culorile kaki, verde, galben pal.

Mi se pare ca, aceste culori, iti permit sa iti exprimi personalitatea si daca trebuie sa te imbraci des office, aceste tendinte moda iti permit sa gasesti ceva care se potriveste si la munca, dar si in timpul liber. In plus materialele ce se poarta sunt dintre cele mai confortabile si asta nu poate decat sa ma faca sa ma bucur.

Cel mai bine cred ca este sa nu te iei dupa sfaturile angajatilor din magazinele clasice, ci sa iti alegi singura, fie de la magazinele online sau de la cele clasice, insa mereu fiind atenta la ce ti se potriveste. Vad multe persoane care se uita la “tendinte moda” si aleg haine care nu li se potrivesc. Eu cred ca trebuie sa te asiguri mereu ca imaginea ta este exact ca tine.

Ce pasi trebuie sa urmati pentru a obtine un certificat energetic Bucuresti?

Cum preturile locuintelor vechi au mai inceput sa creasca intre timp, proprietarii de apartamente se gandesc din ce in ce mai serios sa isi instraineze casa si sa isi cumpere ceva mai mic sau sa se mute la tara. Daca si dvs. sunteti in situatia de a vinde sau poate de a inchiria o locuinta sau un spatiu comercial trebuie sa obtineti un certificat energetic Bucuresti cu ajutorul unui auditor autorizat.

Dupa ce ati gasit un auditor care sa vrea sa va faca o expertiza pentru obtinerea certificatului va trebui sa ii puneti la dispozitie CF-ul imobilului, o copie dupa actul de identitate, schita casei, tot ce trebuie sa stie despre instalatii de apa si incalzire si un numar de telefon de la administratie. La o data stabilita de comun acord se va efectua si masurarea si vizitarea locuintei pentru evaluare si incadrare intr-o clasa de eficienta energetica pentru emiterea unui certificat energetic Bucuresti. In cadrul acestei evaluari se va observa orientarea blocului, dispunerea apartamentului, tipurile de instalatii termice si de apa, izolarea, daca exista, tipurile de geamuri, starea peretilor. E bine de stiut ca pentru casele cu suprafete mai mici de 50 mp si pentru cele de vacanta folosite mai putin de patru luni, dar si in cazul lacasurilor de cult, cladiri de patrimoniu, certificatul energetic nu este necesar.

Dupa incadrarea in clasa energetica cuprinsa intre A si G, unde G este cea mai slaba si A este cea mai buna, se va emite si certificatul in doua sau trei zile, valabilitatea sa fiind de 10 ani. Certificatul energetic va scuteste de plata amenzilor pentru incalcarea legislatiei si va faciliteaza tranzactii fara probleme la notar-notariatele nu vor accepta o vanzare fara certificat energetic intocmit recent si in conformitate cu schimbarile facute in locuinta, daca au existat dupa intocmirea vechiului certificat.

Iluzia clusterului

Acest fenomen consta in recunoasterea de modele in diverse aparitii, chiar daca nu e posibil ca acolo sa fie vreun model. Se intampla cand o persoana observa ceva care apare la intamplare si respectivul nu realizeaza acest lucru, spre deosebire de un alt efect, care presupune ca persoana vede un model intr-un loc unde inainte i se parea ca e ceva aparut la intamplare. Iluzia se petrece intr-un sens spatial. Cei care locuiau in Londra in timpul celui De-Al Doilea Razboi Mondial nu stiau daca bombardamentele sunt sau nu la intamplare. Cand au vazut harti cu desfasurarea bombardamentelor germane, unii locuitori credeau ca bombele evita anumite zone dintr-un motiv sau altul. S-a dovedit ulterior ca erau multe zone in care nu a cazut nicio bomba din simplul motiv ca hazardul a intervenit in cele mai neasteptate moduri. Oamenii nu reusesc deloc sa determine bine daca ceva e la intamplare sau nu. Sa zicem ca vreti sa va mutati in casa noua si cautati o locuinta, dar vedeti ca in anumite zone din oras, incidenta cancerului este mai mare. Unele zone au rata de aparitie a cancerului mai mare, altele mai mica, asa ca incercati sa va orientati catre alte zone mai ferite. Desi riscul e mare, sunt si zone in care cancerul loveste de pana la 100 de ori mai puternic si nu se stie de ce, asa ca nu se compara cu ariile de risc scazut de care ne temem, dar, cu toate astea, cautam in alta parte sa luam locuinta.