Contractul de proprietate vs. contractul de leasing

Intr-un contract de leasing, o companie plateste o taxa periodica pentru utilizarea unor beneficii. Beneficiul poate fi tangibil, cum ar fi masini, spatii de birouri sau necorpora, cum ar fi un brevet. Societatea achizitoare a contractului de inchiriere nu are niciun drept de proprietate asupra acestui beneficiu, ci doar capacitatea sa-l foloseasca. Ca urmare, normele contabile pentru contractele de leasing operational difera de cele de proprietate.

Deoarece nu exista nicio proprietate implicata, contractele de leasing operational ofera o mare flexibilitate. De exemplu, o afacere mica nu trebuie sa isi faca griji cu privire la masini ca vor deveni invechite, iar capacitatea de cheltuieli a costurilor de leasing ofera unele beneficii de contabilitate. Atunci cand o companie detine un activ, normele contabile dicteaza ca proprietatea masinilor trebuie sa fie amortizata si se inregistreaza in bilantul de viata utila a activului. Intr-adevar, aceasta leaga fluxul de numerar al companiei si ofera o parghie finantatorilor. Contractele de leasing operational nu sunt supuse acestor constrangeri.
In contractul de leasing operational, masinile sunt o optiune atractiva pentru antreprenorii de afaceri mici. Detinerea de active fixe necesita investitii semnificative de numerar pe termen lung. In plus, intreprinderile comerciale isi asuma o serie de riscuri prin contractile de proprietate . De exemplu, echipamentele scumpe, cum ar fi autovehiculele, pot deveni rapid depasite tehnologic. Tumultul cresterii companiei este, de asemenea, o provocare. Terenurile si structurile nu sunt vandute usor, dar companiile pot creste sau scadea peste noapte. Investitiile de capital si de operare de leasing, desi mai costisitoare pe termen lung, vor atenua multe dintre aceste dificultati.

Ambele tipuri de contracte de leasing ofera beneficii unice pentru cei care opereaza in intreprinderile mici sau mijlocii, acestea cunoscand o extindere ampla in ultimii ani in randul agentilor economici de orice tip.

Atentie fetelor

Hm, e atat de simplu. Totul e sa-ti faci un cont. Sau cel putin asa crezi. Te uiti, vezi cati barbati *singuri* sunt. Tu esti tot singura. Deci totul e ok.
Acum esti abordata de barbati. Tastezi cateva cuvinte,iti dai seama sau nu ce fel de om este. acum incepe dialogul. Acum, dragele mele sa va povestesc eu ce fel de barbati intalnim.

Hm, de fapt, daca stam bine sa ne gandim sunt toti la fel, difera doar abordarea pe care o aplica. Barbatii mai inaintati in varsta, iti scriu cuvinte frumoase, siropoase, deh, sunt la andropauza,vor *carne tanara*, sa se simta si ei in vigoare. Ca sunt insurati sau nu, e tot acelasi lucru. Se gandesc ca peste putin timp vor fi impotenti (sau poate chiar sunt), si isi dau seama, ca in materie de sex nu au facut chiar totul.Si deh, viata se scurge…Si oricum, chiar daca alegi varianta asta, nu fi atat de sigura ca se va si intampla ceva!   

Libidinosii, o categorie interesanta, daca esti atrasa. Iti cer poze, web, te intreaba ce pozitie iti place, daca porti sau nu lenjerie intima, cu alte cuvinte, onanisti on line. De regula nu au curajul sa dea ochii cu o femeie. Si, mai grav, multi dintre ei au o femeie langa ei, dar viata lor sexuala e la pamant si vor actiune, sau ratati sentimentali, care nu au avut noroc in dragoste, nu reusesc sau aiba o relatie.
   
Intelectualii, aici ti se pare ca ai dat lovitura! Sofisticati isi dau seama din cateva cuvinte cum e femeia din spatele monitorului. Daca e o femeie naiva, se plictisesc repede. Daca dau peste cineva apropiat lor, fac tot posibilul sa o faca sa lase garda jos. Si gata, cand iti spui ca ai gasit pe cineva de calitate, pah, au disparut. Distractia s-a terminat pentru ei. Hm, devii dezamagita, nu numai ca tipul respectiv te-a lasat balta, ci cum ai putut fi atat de fraiera sa-l crezi.Chiar ti-a cerut si numarul de telefon, a vorbit cu tine sa te convinga si mai mult de intentiile tale.

Va urma….

Invitatii potrivite pentru nunta ta

Invitatiile de nunta sunt de regula un motiv de bucurie pentru miri, deoarece se presupune ca ele sunt cel mai usor de ales si nu reprezinta mari batai de cap, nici financiare si de niciun alt fel, mai ales pentru ca avem foarte multe variante la dispozitie. Puteti opta pentru invitatii tbz la nunta, acestea fiind simple, fine, de bun gust, ajutand chiar nunta sa fie conturata intr-un stil frumos.

Acest tip de invitatii merita si un citat de vaza sau un motto, care sa preceada invitatiei propriu zise, iar aici avem la alegere din infinite cuvinte frumos ordonate pentru a le pune marturie dragostei unui cuplu. Amy Bloom este de parere ca “Intr-o relatie adevarata ambii parteneri incearca sa ofere tot ce au ei mai de pret si chiar ajung sa dea mai mult decat au. Nu este vorba despre merite si, cu atat mai putin, despre obligatie. Ceea ce conteaza este sa incerci sa iti faci partenerul cat mai fericit pentru ca fericirea lui se adauga la fericirea ta. Totul sta in mainile tale, tot ce ai de dat, tot ce ai de primit.” Iar daca ati ales invitatii pentru nunta tbz, de pe crisiashop.ro aceasta categorie de invitatii va imbina perfect sentimentul de iubire, cu cel de respect, prin clasica lor infatisare cat si prin accesoriile frumoase si pline de detalii fine. Aceste modele sunt variate ele fiind sub forma unui pergament, sub forma unor invitatii simpatice cu desene sau a unor plicuri cu surprize.

Spiritul inovator nu face decat sa atraga mai multi clienti si mai multe aprecieri caci in fond, asa cum spune si Salzberg - “Nu conteaza cat timp am fost blocati intr-un sens al limitarii noastre” ci conteaza ca am fost capabili sa ne deblocam fara sa conteze cat ne-a luat si cum am reusit.

Dans, Dans


Cu chef de dans, voi cum sunteti?

Pantofii care ti se potrivesc, in functie de zodie

Ai remarcat ca, mai intotdeauna, ai aceleasi gusturi in materie de incaltaminte? Se intampla sa-ti placa aceleasi modele de pantofi si sa nu te abati de la acestea? Desi stii ca se poarta un anumit tip de pantofi, nu vrei sa-i porti pentru ca ti se par urati sau pentru ca esti de parere ca nu ti se potrivesc? Toate acestea se intampla pentru ca, potrivit zodiei tale, ai atractie catre anumite tipuri de incaltari, pe care le porti increzatoare si cu placere, indiferent de eveniment, ocazie, etc.

Informatii despre alegerea pantofilor in functie de zodie

Femeile din zodia berbec sunt adeptele pantofilor indrazneti si agresivi, care sa opreasca traficul in loc. In randul vedetelor din zodia berbecului care adora astfel de modele de pantofi se inscrie Sarah Jessica Parker.

Femeile din zodia Taur sunt caracterizate prin eleganta si rafinament si adora pantofii cu toc, fie ei si incomozi. Femeile din Taur renunta cu usurinta la comoditate in favoarea unor incaltari elegante, cu toc foarte inalt. Un exemplu in randul vedetelor este frumoasa Jessica Alba, care reuşeşte sa impace utilul cu placutul.

Pantofii ideali pentru femeile din zodia Gemeni sunt cei sexy si vaporosi, practici si, uneori, iesiti din tipare. Heidi Klum este vedeta care pune aceste idei in practica si care confirma talentul femeilor Gemeni in alegerea celor mai dichisiti pantofi.

Femeile din zodia Rac nu sunt adeptele pantofilor cu toc, deoarece, fiind mai visatoare, isi doresc sa fie intotdeauna cu picioarele pe pamant. Pantofii comozi, josi si simpli se numara printre preferatii femeii Rac. Actrita Liv Tyler arata ca poti fi originala si senzationala si intr-o pereche de pantofi josi, la un eveniment special.

Femeia Leu isi doreste sa fie mereu in centrul atentiei, de aceea iubeste pantofii stralucitori, glamour, care sa o scoata din anonimat. Femeia Leu prefera si extremitatile, putand sa poarte, cu aceeasi mandrie, o pereche de pantofi cu tinte, dar si o pereche de pantofi eleganti, stralucitori. Culorile auriu si argintiu se numara printre cele preferate, asa cum este cazul si lui Jennifer Lopez.

Femeile din Fecioara sunt foarte practice si nu pot renunta la acest aspect nici cand vine vorba de pantofi. Astfel ca acestea aleg intotdeauna stilul rafinat si elegant si vor mereu sa aibe o atitudine serioasa, catre sobru. Un exemplu din randul vedetelor este frumoasa actrita Salma Hayek.

Femeia Balanta este originala si indecisa, astfel ca are numeroase modele de pantofi, dintre cele mai extravagante si mai nonconformiste. Un exemplu in acest sens este si frumoasa cantareata Gwen Stefani.

Femeia Scorpion este misterioasa si fermecatoare si foloseste intotdeauna latura eleganta a pantofilor. Pantofii cu toc inalt au fost, practic, creati pentru femeile din Scorpion!

Femeia din Sagetator iubeste libertatea si acest lucru se remarca si in alegerile pe care le face in materie de pantofi. Femeia Sagetator iubeste pantofii deschisi, liberi, practici si cu talpa ortopedica. Un exemplu din lumea vedetelor este actrita Alyssa Milano care a ales papucii cu talpa ortopedica, cu toate ca se afla, permanent, in lumina reflectoarelor.

Pentru femeia Capricorn este foarte important statul social si isi doreste ca cei din jurul sau sa aiba o imagine clara despre ea. Femeia Sagetator nu incearca nimic iesit din comun si stie exact ce-si doreste. Pantofii in stil business definesc perfect femeia Sagetator. Supermodelul Kate Moss poarta balerini negri, clasici, dar destul de eleganti.

Femeia Varsator este rebela, amuzanta si intotdeauna interesata de nou si de culoare. Pantofii femeilor din Varsator sunt colorati, creati chiar de ele si facuti pe comanda. Paris Hilton este femeia varsator tipica ce isi croieste pantofii si ii face, intotdeauna, pe comanda.

Femeia Pesti este fermecatoare si inovatoare, iar firea ei duala oscileaza intre nou si vintage. Orice ar face, femeia Pesti reuseste tot timpul sa iasa din tipare si sa asocieze pantofii cu tinte la accesorii la care altii nici nu s-ar fi gandit. Un exemplu de femei Pesti tipica este Rihanna.

Soarele se joaca ascunsa

Pe data de trei noiembrie soarele o sa se ascunda cateva minute de pe cer. In aceasta zi va avea loc una din cele sapte eclipse hibrid din secolul al XXI-lea. Duminica, eclipsa nu va putea fi vazuta de pe teritoriul tarii noastre. Aceasta este vizibila din Oceanul Atlantic, nordul Americii si sudul Europei. In timpul acestei eclipse soarele se va ascunde pentru cateva momente in spatele lunii. In clipa in care axa este centrala, soarele se va intuneca complet. In afara de acest moment, eclipsa va fi inelara. Daca esti pe teritoriul Romaniei si vrei mortis sa vezi aceasta eclipsa, cele mai apropiate locuri de unde poate fi vazuta sunt Bulgaria, Portugalia, Spania, Italia, Albania si Grecia.

Etica vs Securitate: camerele de supraveghere sunt abuzive sau nu?

Montarea unui sistem de supraveghere intr-o firma este o investitie importanta in securitatea firmei, insa multi angajati pot considera prezenta unor camere de supraveghere un abuz din partea angajatorului. Cine are dreptate?

Ei bine, depinde de unghiul din care privesti, fiindca ambele parti au dreptate, din punctului lor de vedere. La www.sdsmag.ro primim multe comenzi pentru camere de supraveghere ascunse, care nu se pot observa usor. Multi patroni romani aleg sa monteze camere discrete pentru a nu starni ura angajatilor. Acestia doresc sa evite orice conflict, insa atunci cand se descopera prezenta camerelor, se poate ajunge la un proces, deoarece patronul a incalcat dreptul angajatului la intimitate.

Efectul psihologic al camerelor de supraveghere
Angajatii dintr-o firma considera ca patronii detin controlul total asupra vietii lor profesionale, controland ora de venire si de plecare. Un sistem de supraveghere video este greu de acceptat de catre angajati fiindca implica prezmtia de vinovatie: persoana se simte vizata, supravegheata ca un infractor, chiar daca nu a facut si nu are de gand sa faca vreodata o infractiune, cat de mica. Psihologic, ideea de a fi privit 24/24 duce la un comportament ciudat al persoanei supravegheate si poate chiar sa incurajeze o mica infractiune, atunci cand persoana respectiva nu este in raza de actiune a camerei de supraveghere.

Perversiuni din spatele camerelor ascunse
Chiar daca prezenta unor camere de supraveghere in incinta unei firme are rol de sporire a securitatii angajatilor, dreptul acestora la propria intimitate este de multe ori violat. Nu sunt putine cazurile in care patronii au montat camere de supraveghere in toaletele femeilor, urmarind actiunile acestora in cele mai intime momente.
De asemenea, unii proprietari devin un pic prea protectori cu domeniul lor si monteaza sisteme de supraveghere care pot inregistra imagini din curtea vecinilor ori din casele acestora.

Astfel a aparut dilema etica si intens discutata legata de montarea unor camere. O solutie simpla, care insa este adoptata de putini patroni, este consultarea angajatilor in legatura cu montarea camerelor. In acest mod, nu se va incalca unul dintre drepturile omului, iar angajatii vor intelege ca sistemul este o polita de asigurare si pentru ei, nu doar pentru firma respectiva.
Chiar daca legea permite institutiilor montarea camerelor de supraveghere cu raza de actiune asupra proprietatii private, informarea din timp a persoanelor implicate este un mod civilizat si simplu de evitare a peste 50% din cazurile de neintelegeri dintre angajati si patron ori vecini. Folosirea bunului simt este de asemenea foarte recomandata atunci cand vrei sa montezi camere de supraveghere achizitionate de la www.sdsmag.ro. Pana la urma, si tu poti fi privit din umbra – te-ai gandit la asta pana acum?

Vanderlyle Crybaby Geeks


Putina melancolie astazi cu The National