Segmentul de rent a car

Nisa de inchirieri auto reprezinta o structura de succes din ce in ce mai apreciata atat de turisti cat si de cei care se deplaseaza in interes de serviciu.  De obicei sfarsitul de an cu apropierea sarbatorilor sustine ritmul de crestere al acestui serviciu.

Beneficiile inchirierii unei masini nu sunt apreciate doar de straini ci si de romani. Deplasarea de la aeroport spre diverse locatii este mai facila si comoda prin apelarea la varianta inchirierii auto.

Un volum al rezervarilor mai mare este reprezentat de segmentul turistilor straini. Cu toate acestea se poate observa o deschidere privind acceptarea optiunilor diversificate in ceea ce priveste deplasarea in vacanta cu autoturism inchiriat. Exista o serie de firme care ofera servicii de rent a car fara taxa de livrare catre aeroporturi. Acestea pot fi gasite cel mai usor in mediul online. De exemplu, o cautare pentru rent a car aeroport Mures va avea nenumarate rezultate cu firme serioase in domeniu, capabile de a oferi solutii de inchiriere si pentru cei mai pretentiosi client. Pentru acest tip de serviciu sunt preferate masinile mai mici, cu mai putini cai putere ce reduc cheltuielile clientului. Un oras aglomerat poate reprezenta un al doilea motiv pentru o astfel de alegere.

Automobilele din flota de inchierieri a firmelor sunt diversificate avand capacitatea de a sustine alegerile clientilor si de a le satisface nevoile. Exista clienti care provin din tarile europene si vin sa-si petreaca vacanta in Romania, iar pretentiile lor sunt ridicate. Cea mai mare parte dintre acestia vin in preajma sarbatorilor de iarna pentru a calatori catre statiunile montane pregatite sa intampine iarna cu entuziasm. Astfel piata de rent a car este pregatita in oferirea serviciilor premium cat si in oferirea unor servicii mai economice. Drumurile mai greu accesibile devin oportunitati pentru SUV-uri si “masini cu greutate” care pot fi la indemana tuturor prin piata de rent a car.

O carte pentru un viitor

O carte, 2 carti, 3 carti…..1000 de carti. Nu pot preciza cu exactitate cate carti ar trebui sa citeasca un om intr-o viata, dar un lucru stiu sigur….niciodata nu vor fi suficiente. De mic copil mi-a placut sa citesc. Orice imi cadea in cale si mi se parea cat de cat interesant…citeam. Imi amintesc o vacanta de Paste petrecuta la tara in care am reusit sa citesc 4 carti in 2 saptamani (nu sunt sigura exact cum s-a intamplat asta pentru ca de atunci nu am mai repetat experienta).  

In ziua de astazi, cand parca toata lumea alearga catre o destinatie necunoscuta si timpul nu mai sta in loc pentru nimeni, am uitat ce inseamna sa citesti, sa rasfoiesti paginile unei carti. Munca, scoala, prietenii, anturajul, tehnologia, TV-ul, distractiile de tot felul…lista ar putea continua. Ideea este ca in acest tumult al vietii, aceasta goana permanenta dupa bani, nu ne mai luam ragazul de a ne opri putin, chiar si pentru 30 de minute si sa ne avantam in povestile descrise in carti. Pentru mine aceasta pasiune a ramas neclintita. Cand am putin timp si dispozitie imi face o deosebita placere sufleteasca sa deschid o carte, sa citesc chiar si cateva pagini pentru a iesi din cotidianul care ne inconjoara in permanenta. O carte, o cafea sau un ceai, soare, mare, nisip sau chiar o pajiste…un decor ideal, perfect pentru a evada, pentru a te cufunda in tot felul de scenarii reale sau inventate de scriitori. Noi, tineretul, uitam sa ne mai hranim spiritual si avem deseori  impresia ca ne este suficienta lumea materiala si tot ceea ce presupune ea. Nimic mai gresit, nimic mai neadevarat. O lume ideala este o lume plina de carti…citite de noi, tinerii de azi, viitorul de maine!

Prietenie pe viata

...sau nu.

Relatiile de prietenie se incheaga greu: mai intai contactul vizual, apoi conversatia si in, cele din urma, castigarea increderii. In prietenie avem nevoie de foarte multa arta. Nu orice vietuitoare ne poate deveni prieten, asa cum noi nu putem fi prietenul oricui. Exista foarte multi oameni care ne cred prieteni, dar noi ii tratam ca pe niste cunoscuti, fara obligatii si cu minime rezerve.

Prieteniile se leaga mai ales in anii de studiu, atunci cand prejudecatile sunt aproape nule si inca nu avem creata o parafa. Noptile pierdute in biblioteci, dar si in cluburi, plimbarile de pe malul Herastraului si iernile geroase cand imparteam aceeasi patura sunt amintiri care leaga `o prietenie pe viata`.

In astfel de relatii, un rol esential este jucat de toleranta. Pornirile acide au nevoie de cenzura pentru ca o singura scanteie poate provoca drumul sigur catre singuratate. Prietenii nu sunt multi si nici nu trebuie sa fie. De ce? Pentru ca nu poti povesti o aventura intima unui numar nedefinit de persoane si aceasta sa ramana totusi un secret.

Prietenii sunt alesi `pe spranceana` si doar cei mai buni vor primi coronita amicitiei.